5 تفاوت جامع CGI با VFX
در صنعت فیلم سازی، 2 اصطلاح CGI و VFX برای توصیف روش ها و تکنیک های مختلف جلوههای ویژه به کار می روند. هر یک از این اصطلاحات به نوعی خاص از جلوههای ویژه اشاره دارند که با یکدیگر تفاوت دارند. در ادامه هر کدام از این مفاهیم و تفاوتهای آنها میپردازیم:
CGI
CGI مخفف عبارت Common Gateway Interface است که با استفاده از گرافیک کامپیوتری برای خلق تصاویر و انیمیشن هایی گفته می شود که در دنیای واقعی وجود ندارند. CGI یک زیرمجموعه از VFX است که به طور ویژه برای ایجاد تصاویر به وسیله کامپیوتر استفاده می شود. این تکنیک در فیلم ها، بازیهای ویدئویی، تیزر تبلیغاتی و انیمیشنها به کار می رود.
کاربردها
خلق موجودات تخیلی (مانند دایناسورها در “پارک ژوراسیک”)
ایجاد محیط های مجازی (مانند سیارات در “آواتار”)
افکت های اکشن مانند انفجارها یا تخریب ساختمان ها
تفاوت کلیدی
CGI صرفاً شامل تصاویری است که به کمک کامپیوتر ساخته می شوند و به طور فیزیکی وجود ندارند.
VFX
مخفف Visual Effects جلوههای بصری یا جلوههای تصویری در صنعت ساخت فیلم و ساخت موشن گرافیک تبلیغاتی به اقداماتی برای ایجاد یا دستکاری در نماهای مختلف گفته میشود. این تکنیک ها می توانند شامل ترکیب تصاویر واقعی با تصاویر تولید شده توسط کامپیوتر، استفاده از پرده سبز و یا افزودن جلوه های ویژه به صحنه های فیلم برداری شده باشند.
کاربردها
ترکیب تصاویر واقعی و غیرواقعی (مانند ترکیب فیلم برداری زنده با شخصیت های دیجیتالی)
ایجاد افکت های بصری پیچیده (مانند ایجاد صحنه های جنگ فضایی)
تغییر محیط فیلم برداری برای افزودن عناصر غیرواقعی
تفاوت کلیدی
VFX گسترده تر از CGI است و شامل تمام جلوه هایی می شود که بعد از فیلم برداری اضافه می شوند، از جمله کار با تصاویر واقعی، اصلاح رنگ، و استفاده از CGI.
تاریخچه CGI و VFX
تیزر تبلیغاتی CGI برای اولین بار در دهه ۱۹۷۰ میلادی معرفی شد. یکی از اولین نمونه های استفاده از CGI در فیلم «جنگ ستارگان» بود که توانست جلوه های بصری جدیدی را به سینما معرفی کند. با گذر زمان و پیشرفت تکنولوژی، CGI به یکی از ابزارهای اصلی در تولید فیلم های علمی تخیلی و انیمیشن تبدیل شد. برای ساخت ویدیو CGI شما میتوانید مقاله 8 ایده جامع ساخت ویدئو CGI خلاقانه را بخوانید
آموزش جلوه های ویژه حرفه ای
ساخت جلوه های ویژه ساده نمی باشد و لازم است فرد در این زمینه آموزش های لازم را دیده باشد. همان طور که گفتیم سینما یکی از پردرآمد ترین صنعت ها می باشد، که ساخت جلوه های ویژه فیلم ها یکی از پرهزینه ترین آن ها است. علاوه بر تجهیزاتی که به این منظور نیاز است، افرادی که در این کار حرفه ای می باشند، نیز مبالغ هنگفتی می گیرند. جلوه های ویژه تنها در فیلم های سینمایی استفاده نمی شود، برای آموزش تیزر سازی و کلیپ های کوتاه نیز کاربرد دارد. بنابراین کسب درآمد از تدوین یا ساخت جلوه های ویژه برای افراد حرفه ای ساده می باشد. به این منظور باید با نکات تئوری و عملی این حوزه کاملا آشنایی داشته باشید و به راحتی بتوانید با نرم افزارهای حرفه ای کار کنید.
جلوههای ویژه یا بصری؛ کدام یک بهترند؟
وقتی یک بازیگر از یک انفجار فرار می کند یا در یک خانه ی در حال آتش سوزی می دود، بازی اش واقعی تر است، چون که همه چی واقعی است و طبعاً واکنشهای او نیز طبیعی تر خواهد بود. در واقع جلوههای ویژه باعث می شود تا حس های واقعی تری از بازیگران ببینیم.
از طرف دیگر جلوههای بصری نیز باعث شده اند تا بتوانیم به دنیاهایی سفر کنیم که تاکنون ندیده ایم، به فضا برویم و سرزمینهای افسانه ای را ببینیم. بدون استفاده از کامپیوتر، بسیاری از فیلم های سرگرم کنندهی امروز ساخته نمی شدند.
نمونه های معروف از هر دو تکنولوژی
از نمونه های معروف ویدیو CGI منی توان به فیلم «آواتار» و «پارک ژوراسیک» اشاره کرد که هر دو از تکنولوژی CGI برای خلق موجودات و محیط های خیالی استفاده کرده اند. در حوزه VFX نیز، فیلم «اینسپشن» با استفاده از جلوه های بصری خیره کننده، توانست تصاویری واقع گرایانه و در عین حال تخیلی خلق کند.
بهترین نرم افزار ها
در آخر مقاله میخواهیم 3 نرم افزار cgi و vfx را برای شما نام ببریم:
بلندر (Blender)
بلندر (Blender) یک نرم افزار متن باز و رایگان است که قابلیت های بسیاری در زمینه مدل سازی، انیمیشن و تیزر تبلیغاتی cgi ارائه می دهد. این نرم افزار با پشتیبانی از افزونه های متعدد و جامعه کاربری بزرگ، گزینه ای بسیار مناسب برای هنرمندان و طراحان دیجیتال است. Blender انتخابی عالی برای ساخت تیزر تبلیغاتی 3D به خصوص برای مبتدیان و نیمه حرفه ای ها است.
Side FX Houdini FX
نرم افزاری قدرتمند برای مدل سازی و خلق افکت های ویژه و درعین حال یک پکیج کاربردی برای طرح های سه بعدی می باشد. این نرم افزار این امکان را برای ما فراهم می نماید تا طرح هایی زیبا و حرفه ای را بدون نیاز به استفاده از پلاگین های اضافی یا گروهی از برنامه نویس ها ایجاد نمایید. با استفاده از این برنامه می توانید افکتهای ویدئویی خیره کننده و جذاب و انیمیشن های عالی را خلق نمایید.
Autodesk Maya
اتودسک مایا (Autodesk Maya) یکی از پرکاربردترین نرم افزارهای حرفه ای برای مدل سازی سه بعدی و انیمیشن است. این نرم افزار با ابزارهای پیشرفته ای که برای جلوه های ویژه و شبیه سازی فیزیکی ارائه می دهد، توانسته جایگاه ویژه ای در صنعت فیلم سازی و بازی سازی پیدا کند. Maya با وجود پیچیدگی و نیاز به سیستم سخت افزاری قوی، انتخاب اول بسیاری از هنرمندان دیجیتال و انیماتورها برای تولید تیزرهای تبلیغاتی سه بعدی است.
جهت دریافت مشاوره و سفارش ساخت تیزر تبلیغاتی CGI و خرید موشن گرافیک می توانید با کارشناسان ما در آقاموشن تماس حاصل نمایید.
نویسنده : تیم تولید محتوای آقا موشن